maandag 28 juni 2010

Adelaarskalender triatlon Gendt update 2010

 

Adelaarskalender-triatlon-G Wederom goede tijden dit jaar. Maar liefst vier heren stormen de top 25 binnen van de snelste tijden ooit in Gendt. Bas Bluijsen (2 x), Mark Pessink en Eelco van der Wind moeten plaats maken voor Evert Scheltinga, Menno Oudeman, Cornelis Scheltinga en ik.

Bij de dames is het alleen Saskia Elemans gelukt om in de top 15 binnen te dringen. Linda van Vliet verdwijnt hierdoor van de lijst met haar prestatie uit 2008.

Klik op het overzicht om te vergroten.

zondag 27 juni 2010

Triatlon Gendt

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het erg gemist heb om in deze triatlon van start te gaan. Ik begrijp nu niet dat ik de afgelopen jaren heb gekozen voor andere prioriteiten. Bij deze neem ik mij voor om meer te genieten van het sporten.

Bij de allereerste zwemslag merkte ik dat dit niet mijn dag was. Jeetje, wat was ik aan het harken. Evert Scheltinga moest ik laten gaan en ik had moeite om Johnny Manders te volgen.

Het fietsen was niks beter. Ik haalde nu een veel lager wattage op 40 km dan ik dit jaar over 80 km al heb gefietst. Dat is geen best teken realiseerde ik mij en daarop heb ik mijn tactiek aangepast. Menno Oudeman kwam ondertussen sterk opzetten tijdens het fietsen. Ik wist toen dat een derde plaats het hoogst haalbare was vandaag.

Evert Scheltinga koerste af op een fantastisch parcoursrecord (1.46.25: het oude stond op 1.48.45 uit 1999) en ik moest alle zeilen bijzetten om Cornelis Scheltinga van de 3e plaats af te houden.

 



Geweldige prestaties geleverd vandaag door de deelnemers in deze hitte. En ik heb weer ouderwets genoten en afgezien.

Links:
Foto's
Uitslag

Bijwerken van de adelaarskalender volgt binnenkort (Vier heren komen de top 25 binnen en 1 dame de top 15).

woensdag 23 juni 2010

Stein

De voorbereiding is goed gegaan maar ik merkte dat ik de dagen vooraf niet naar het echte killerinstinct groeide.

Het zwemmen ging goed. Ik kon relaxed mee zwemmen in de eerste grotere groep. Samen met onder meer Gerrit Schellens, Remy Vasseur, Roeland Smits en Martijn Boot uit het water.

Tijdens mijn zwemonderdeel is mijn achterband geknapt. Marieke heeft

dit super opgelost door snel een wiel van iemand (thanks Marc) te lenen. Maar helaas zat hier een 9-speed cassette op in plaats van de 10 die mijn fiets nodig heeft. En bovendien, niet onbelangrijk in Stein, miste ik het bergverzet. Met andere woorden: veel gekraak en geschakel en met ontplofte benen de top van de Snijdersberg halen.

Schellens en Vasseur moest ik daardoor al snel laten gaan. Samen met Martijn Boot heb ik de 4 ronden volgemaakt. Nog even het tempo van Pieter Helin gereden toen hij ons inhaalde.

Na de tweede wissel gelijk even plassen en vol goede moed begonnen aan het lopen. Halverwege de eerste loopronde nogmaals naar toilet. Op souplesse kon ik daarna nog redelijk tempo maken, maar heuvel op was het waardeloos. Bovendien merkte ik dat de fietstocht mijn rug had verwoest waar ik de hele week al last van had. Toen iedereen erg hard over mij heen vloog kon ik mij niet meer motiveren. Ik kon het niet opbrengen om mijzelf kapot te lopen voor een 10e plaats. Op zo’n moment gaat alles pijn doen en met name mijn rug heeft mij doen besluiten om uit te stappen.

 

gelderlander-22-juni-2010-c

maandag 14 juni 2010

Trainen in Bocholt

Een week voor het NK lange afstand in Stein wilde ik nog een laatste pittige training doen. Dan is het natuurlijk makkelijker om dat tijdens een wedstrijd te doen. Een kwartier van mijn huidige woonplaats ligt Bocholt waar dit weekend de 23e editie van de Aasee triathlon werd gehouden.

Mijn opdracht was helder: zwemmen mag voluit maar op de fiets en met name tijdens het lopen erg inhouden.

Alexander Janitzki, die op late leeftijd op stoom begint te komen, had na de 2 km zwemmen al 2 minuten voorsprong opgebouwd. Ik kwam samen met een oud ploeggenoot Heiko Tewes uit het water. Janitzki wist tijdens het fietsen zijn voorsprong op ons met een minuut uit te bouwen. Ik hield mij koest volgens de opdracht. Tijdens het lopen was het al snel bekeken. Tewes loopt niet goed en Janitzki was ver vooruit. Dus lekker rustig de 20 km volmaken.

Eigenlijk helemaal niet spannend. Maar ik heb lekker getraind :-)

 

Links:

Volledige uitslag
Bericht op Bocholt.de
Foto’s