zondag 26 juni 2011

Adelaarskalender triatlon Gendt update 2011

Het nieuwe parkoers van de Gendtse triatlon is natuurlijk niet vergelijkbaar met die van de voorgaande edities. Maar het zou jammer zijn om vanaf dit jaar opnieuw te moeten beginnen met de adelaarskalender. Vandaar gewoon een update.

Bij de heren verdwijnt Bram van de Bergh helaas met twee tijden uit de lijst (2006 en 2005). En dat terwijl hij wellicht de beste prestatie van alle deelnemers heeft neergezet vandaag. Vijfvoudig winnaar Bas Bluyssen zien we ook niet meer terug. Zijn tijd uit 1995 was de oudste uit deze top 25. De tijd van Evert Scheltinga uit 2006 en mijn eigen tijd uit 1997 komen ook te vervallen.

Evert Scheltinga, Cornelis Scheltinga, Diederik Scheltinga, Marcel Gierman en Rob Kwaaitaal zetten (weer) een mooie tijd neer en krijgen een mooie vermelding op deze lijst met de snelste tijden van de triatlon in Gendt.

Ook bij de dames snelle tijden dit jaar. Saskia Elemans wint de triatlon en komt in de top 15 allertijden binnen op plaats 5. Nicole Voet (9) en Danielle Riem (11) zijn nieuwkomers op de lijst.

De tijd van Saskia Elemans van vorig jaar verdijnt van de kaart. Net als de oudste tijd van Mitzy Nieuwenhuizen uit 1994 en de tijd uit 2007 van Linda van Vliet.

vrijdag 3 juni 2011

Verslag triatlon Westervoort

De eerste race van het seizoen. Dit keer niet bedoeld om te presteren maar om nieuw materiaal te testen en een flinke trainingsprikkel te realiseren.

In de week voor deze triatlon liep ik een knieblessure op. Oorzaak is nog niet duidelijk. Mogelijk door de intensivering van de trainingen of door de afstelling van mijn nieuwe fiets. Of een combinatie van deze twee.

Daarom besloten om rustig aan te doen en mij aan de opgegeven hartslagen te houden. Dat is gelukt.

Voorafgaand aan de start met Bert Flier afgesproken om niet te gaan vechten voor de posities (we lagen in dezelfde zwembaan). Ik zou voorop beginnen en als ik er genoeg van had hem een teken geven dat hij over moest nemen. Ik vond het wel prima om voorop te zwemmen, het was immers toch een training voor mij, en heb de 2 km op kop gelegen. De zwemtijd viel overigens erg tegen. Achteraf gezien hebben we 50 m teveel gezwommen wat veel zou verklaren.

De eerste wissel ging goed. Daarna kon ik het tempo van Bert goed volgen. Na 5 km was Marcel Gierman al bij ons en het tempo dat hij fietste kon ik duidelijk niet volgen op de afgesproken hartslag. Marcel fietst ijzersterk dit jaar.

Op dat moment kreeg ik even een mentaal inzinkertje. Ik wist dat ik de eerste twee podiumplaatsen niet zou kunnen halen en achter mij kwam niemand opzetten waar ik tegen moest strijden. Dat betekende dus nog zo'n dikke drie uur tegen mijzelf sporten. De belangrijkste winst van deze wedstrijd is dat dit gelukt is. Nadat ik mijn eigen tempo ben gaan rijden was het verschil in de (resterende 6) ronden van 10 km maximaal 10 seconden; dat is vlak rijden!

Tijdens de tweede wissel was ik er niet helemaal bij. Ik vergat mijn fietsschoenen al voor de wissel uit te trekken. En omdat ik sokken aan heb getrokken (twee dagen voor deze wedstrijd liep ik een flinke blaar op onder mijn voet) had ik vrijwel de meest langzame wissel van iedereen.

Het lopen ging goed. Mijzelf goed kunnen verzorgen. Ook hier niet voluit. Toch flink wat tijd kunnen goedmaken op de nummer twee, maar lang niet voldoende om de tweede plaats over te nemen.

Topprestaties van Marcel en Bert, leuke wedstrijd, tevreden met het resultaat en vanaf nu elke week een stukje sterker.

Volgende optreden: 19 juni halve triathlon Bocholt.

(Bron: De Gelderlander)

- Uitslagen

Overige media:
- Twaalf uurtje De Buzz (Gelderlander)