woensdag 20 februari 2013

Lamers wil TC Twente naar top ranglijst loodsen

Bron: TC Twente Facebookpagina

Het nieuwe eredivisieseizoen staat voor de deur. Vorig jaar eindigde TC Twente als 6e in deze prestigieuze competitie waarbij verenigingen en sponsorteams het tegen elkaar opnemen. Het enige verenigingsteam dat de Tukkers voor wist te blijven was VZC - Veenendaal van Rob Barel. Uitgerekend dit team komt de sterkste nieuwe troef van TC Twente: Eddy Lamers. De geboren Gendtenaar is dan ook duidelijk over de ambities voor het komende seizoen: “alle verenigingsteams verslaan”.

Teamcaptain Lamers is een bekende naam in triathlonsport in Nederland. Deze naam vestigde hij onder andere door aansprekende resultaten op de middenafstand waar hij in 2007 en in 2008 het podium van een NK mocht beklimmen voor een 2e en een 3e plaats. Hiermee is Lamers veruit het meest gelauwerde en ervaren teamlid van TC Twente. Zijn eerste wedstrijd deed hij in 1994, voordat het jongste teamlid Ynze Keulstra (1995) was geboren. Naast zijn fysieke bijdrage zal Lamers daarom ook zijn ervaring op de jongere generaties over gaan dragen. Grote uitdaging voor Lamers persoonlijk zit in de overstap naar het kortere werk van de eredivisie, na jaren van specialisatie op de lange afstand.

Het team van TC Twente vormt daarmee een gemĂȘleerd gezelschap van jong tot heel ervaren. Het bijzondere aan het team: alle teamleden trainen bij de clubtrainingen en dat maakt van TC Twente een Ă©cht verenigingsteam.

Het team bestaat naast Eddy Lamers en Ynze Keustra verder uit:

Jan-Roelf Heerssema
Niels Hollander
Jetse Scholma
Willem Schreurs
Remko Siers
Rob Steegink
Marco Vernooij

Geen opmerkingen: