maandag 24 augustus 2009

Winst na een jaar

Een jaar geleden deed ik mijn laatste triatlon (1e in Spijkenisse). Door een blessure en door maatschappelijke keuzes heb ik een tijd geen wedstrijden gedaan. De laatste periode gaan de trainingen erg goed. Vandaar dat ik dit seizoen toch een wedstrijd wilde doen. Bij voorkeur in de buurt van mijn woonplaats. In eerste instantie dacht ik aan Veenendaal. Maar de organisatie (mijn triatlonclub) kon nog wel wat hulp gebruiken en dus hield ik afgelopen zaterdag het parc-ferme in de gaten en keurde de fietsen van de atleten.

De dag erna dus naar Doetinchem. Op de fiets er naartoe en na de wedstrijd uitfietsen richting huis. Daarmee dus lekker zo'n 3 uurtjes getraind. Mijn opdracht was om hard te zwemmen en te fietsen. Het lopen moest heel relaxed gaan omdat ik nog niet zoveel looptrainingen heb gedaan. En dan maar zien hoe ver ik daarmee kon komen.

Na het fietsen 2,5 minuut voorsprong. Tja, toen wist ik al dat ik zelfs met rustig lopen kon winnen.

De organisatie, het weer en de toeschouwers waren super. Ik heb genoten. Precies een jaar na mijn laatste wedstrijd. Deze wedstrijd had natuurlijk niet het niveau waar ik graag op wil acteren maar deze overwinning geeft mij veel vertrouwen richting het volgend seizoen. Het plezier en de wil om het beste eruit te halen is nog steeds aanwezig.

De uitslagen zijn hier te vinden.Nu op naar Wapenveld waar ik op 26 september meedoe aan een skeelertriatlon. 6 Kilometer lopen, 42 fietsen en 21 skeeleren.

2 opmerkingen:

CesarB zei

Congratz Eddy. Toch weer een opsteker! Skeelertriathlon zat ik ook aan te denken, maar bij nader inzien toch iets te ver skeeleren voor iemand die dat helemaal niet kan!

Tot zaterdag?!

Cesar

ps. Hoe beviel je nieuwe fietspositie?

Vincent zei

He Eddy,

Mooi resultaat in Doetinchem! Daarom de vraag van heel VZC ;). Wil je ons komen versterken in Alpen aan den Rijn op 13september?!! Dat is namelijk de finale van de VC-competitie! Het is een korte r-b-r, tot nu toe doet bijna iedereen mee, echter we missen nog een paar toppers als jij! Interesse?! Rob doet ook mee! Ik hoor het wel,
gr Vincent