zondag 17 januari 2010

Triatlon Didam

Als ik een triatlon heb gewonnen, is de motivatie om daar terug te komen er niet meer. Ik ben er nog niet achter hoe dat komt. Waarschijnlijk omdat ik dan andere doelen ga zoeken. Maar het kan ook te maken hebben met de angst om te verliezen. In ieder geval heb ik, na mijn overwinningen, nooit meer meegedaan in o.a. Hengelo, Doetinchem, Spijkenisse, Veenendaal èn Didam. De triatlon van Gendt is de enige uitzondering op deze regel. Simpelweg omdat deze te leuk is.

Maar onlangs vernam ik het bericht dat de triatlonorganisatie van Didam een halve triatlon gaat organiseren. Kijk … dan wordt het opeens weer interessant om daar te starten.

Helaas zijn er maar weinig halve triatlons in Nederland. Onlangs zijn de triatlons in Deventer en Kruiningen komen te vervallen. Dan blijven alleen Nieuwkoop en Leiderdorp nog over. Gelukkig springt de organisatie van de Didamse triatlon in dit gat. Daarnaast blijft Didam nog een 1/4, 1/8 en 1/16 triatlon organiseren. Zwemmen in een recreatieplas, het vlakke fietsparcours gaat over rustige en goede wegen en speciaal voor de halve triatlon komt er een looprondje van 5 km. Redenen genoeg om je in te schrijven.

Voor mij is het jammer dat deze nieuwe halve triatlon amper twee weken later wordt gehouden dan het NK lange afstand in Stein. Dat betekent dat ik of niet goed ben in Stein, of niet goed in Didam. Die keuze moet ik nog maken.

Geen opmerkingen: