zaterdag 29 mei 2010

Winst in Westervoort

De twee kilometer heb ik behoudend gezwommen. Duidelijk met de rem erop. Eerste km net zo hard als de tweede. Daarna uitgebreid de tijd genomen om te wisselen. De kou, op dat moment (09.30 uur) zo’n 7 graden, zou met name op de fiets een extra tegenstander kunnen worden. Rustig zwembroek uit, goed afdrogen en extra veel kleding aan zorgde voor een langzame wissel.

Ik sprong gelijk op de fiets (zonder wedstrijdwielen) met de eerste trio. Dat bleek uiteindelijk de doorslaggevende factor. Door mij vast te klampen aan deze sterke fietser bouwde ik gestaag een voorsprong op van zo’n 10 minuten op de achtervolgende groep met Menno Oudeman, Bram van den Bergh en Matthijs Westerbeek. Drie minuten bij het zwemmen, de rest tijdens het fietsen. Het fietsen koste mij wel veel kracht en energie maar de oplopende voorsprong gaf aan dat ik door moest zetten. In de laatste paar kilometers van het fietsen gas terug genomen om even te “herstellen” en nog goed te drinken.

Tijdens de tweede wissel schoot de kramp overal in mijn benen maar het afsluitende onderdeel ging nog verrassend goed. Ik had een hartslagopdracht meegekregen. Duidelijk flink onder mijn normale 20 km tempo. Dat tempo kon ik goed volhouden. Een klein verval in de laatste 5 km.

Menno Oudeman kwam terug tot 8 minuten. De rest verloor nog meer tijd.

Voedingsplan was dit keer goed en bewust goed afdrogen en aankleden zorgde ervoor dat ik het niet koud heb gehad.

Ik realiseer mij dat dit niveau nog lang niet voldoende is. De uitslag is door de gelukkige samenloop flink geflatteerd. Wordt aan gewerkt!

krantenbericht-Westervoort  berichtAD17mei2010

Meer informatie:

-  AD
- Triathlonweb
- Foto’s door Cornelis Scheltinga
- Foto’s door Rob Wientjes

Oh ja … de berichtgeving in de media over het prijzengeld is niet correct. Ik had getweet “Prijzengeld naar KWF”. Maar dat gold voor mijn prijzengeld en niet van de totale organisatie.

Geen opmerkingen: