zondag 30 mei 2010

NK midden afstand Nieuwkoop

Ik had een trainingswedstrijdje in gedachten, maar zelfs dat heb ik niet afgemaakt.

Na een paar lange trainingsweken een NK meedoen moet ik maar niet meer doen. Ik wil graag voorin meedoen maar als je niet fit bent, lukt dat niet op dit niveau. Dat had ik ook niet verwacht. Maar tijdens de wedstrijd merkte ik dat ik op deze manier meedoen niet leuk vind. Het zwemmen ging nog redelijk. Volgens mij heb ik een stapje gemaakt dit seizoen. Voorgaande jaren lag ik te worstelen om met mannen in mijn zwemgroep te zwemmen. Nu bepaalde ik 3 km lang het tempo aan kop van deze groep.

Het fietsen was een ramp. Ik had moeite om mij te handhaven. Daarnaast voelde ik mij niet zeker in de bochten zodat ik veel energie verloor met het op gang brengen van mijzelf. Met dit gegeven plus de kou en regen besloot ik om uit te stappen na twee ronden fietsen. Ik was bang om te veel schade op te lopen. Dat kan ik in de komende weken niet gebruiken.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Eddy,

Da's wel jammer, maar met dit soort afstanden en dit soort omstandigheden is dit het beste wat je kunt doen. Sommige zorgvuldig opgebouwde zaken kun je nu eenmaal in no-time afbreken en dat wil je zeker niet. Succes bij de volgende triathlon!

Groeten Peter Kindervater

frits zei

Hoe zat het met je stop en go dan?

Eddy Lamers zei

Ha die Frits (met de four kids?)

Ik gaf al aan dat ik moeite had mij in de groep te handhaven. En inderdaad bewust (te) veel risico genomen. Ik was al twee keer gewaarschuwd. Eén keer omdat ik niet de hele groep in één keer had ingehaald. Ik was drie mensen voorbij gereden en daarna was de pap op.

Was overigens niet van invloed op mijn besluit om te stoppen.

Stond ik daar met mijn fiets in de lucht; schijnt dat een oude regel te zijn. Je moet gewoon wachten totdat de jury zegt dat je weer mag gaan.