vrijdag 3 juni 2011

Verslag triatlon Westervoort

De eerste race van het seizoen. Dit keer niet bedoeld om te presteren maar om nieuw materiaal te testen en een flinke trainingsprikkel te realiseren.

In de week voor deze triatlon liep ik een knieblessure op. Oorzaak is nog niet duidelijk. Mogelijk door de intensivering van de trainingen of door de afstelling van mijn nieuwe fiets. Of een combinatie van deze twee.

Daarom besloten om rustig aan te doen en mij aan de opgegeven hartslagen te houden. Dat is gelukt.

Voorafgaand aan de start met Bert Flier afgesproken om niet te gaan vechten voor de posities (we lagen in dezelfde zwembaan). Ik zou voorop beginnen en als ik er genoeg van had hem een teken geven dat hij over moest nemen. Ik vond het wel prima om voorop te zwemmen, het was immers toch een training voor mij, en heb de 2 km op kop gelegen. De zwemtijd viel overigens erg tegen. Achteraf gezien hebben we 50 m teveel gezwommen wat veel zou verklaren.

De eerste wissel ging goed. Daarna kon ik het tempo van Bert goed volgen. Na 5 km was Marcel Gierman al bij ons en het tempo dat hij fietste kon ik duidelijk niet volgen op de afgesproken hartslag. Marcel fietst ijzersterk dit jaar.

Op dat moment kreeg ik even een mentaal inzinkertje. Ik wist dat ik de eerste twee podiumplaatsen niet zou kunnen halen en achter mij kwam niemand opzetten waar ik tegen moest strijden. Dat betekende dus nog zo'n dikke drie uur tegen mijzelf sporten. De belangrijkste winst van deze wedstrijd is dat dit gelukt is. Nadat ik mijn eigen tempo ben gaan rijden was het verschil in de (resterende 6) ronden van 10 km maximaal 10 seconden; dat is vlak rijden!

Tijdens de tweede wissel was ik er niet helemaal bij. Ik vergat mijn fietsschoenen al voor de wissel uit te trekken. En omdat ik sokken aan heb getrokken (twee dagen voor deze wedstrijd liep ik een flinke blaar op onder mijn voet) had ik vrijwel de meest langzame wissel van iedereen.

Het lopen ging goed. Mijzelf goed kunnen verzorgen. Ook hier niet voluit. Toch flink wat tijd kunnen goedmaken op de nummer twee, maar lang niet voldoende om de tweede plaats over te nemen.

Topprestaties van Marcel en Bert, leuke wedstrijd, tevreden met het resultaat en vanaf nu elke week een stukje sterker.

Volgende optreden: 19 juni halve triathlon Bocholt.

(Bron: De Gelderlander)

- Uitslagen

Overige media:
- Twaalf uurtje De Buzz (Gelderlander)

Geen opmerkingen: